Sanitair

Baden

De verschillende vormen, kleuren, maten en materialen van de baden zijn eindeloos. Een bepaalde uitvoering kan doorslaggevend zijn voor je keuze.

Welk bad je ook kiest, het maakt van elke badkamer een plek waar je languit kan genieten van comfort met dat eigen prettige karakter waar je naar zoekt.

Acryl

Acryl is een materiaal in kunststof en laat toe een grote verscheidenheid aan vormen en maten te creëren. De baden worden versterkt aan de onderzijde en de randen, wat het bad stabiel en oerdegelijk maakt. Acryl is glad en daardoor nauwelijks vuilgevoelig. Deze baden hebben als voordeel dat ze het badwater langer warm houden, en van nature slipvast zijn.

Plaatstaal

Plaatstaal is een echte aanrader op gebied van degelijkheid. Staal laat weinig vervorming toe en is hard. De stevigheid wordt mee bepaald door de dikte van de plaat. Het plaatstaal wordt bedekt met glasemail, dat is een waterdichte garantie tegen corrosie.

Quaryl

Quaryl is een relatief nieuwe kunststof. Het geeft een combinatie van de voordelen van plaatstaal en acryl. Net als acryl heeft het als voordeel dat het badwater langer warm blijf en bovendien slipvast is. Het materiaal is zeer hard en laat weinig vervorming toe. Quaryl maakt het mogelijk zeer strakke vormen te creëren en is gemakkelijk naadloos te plaatsen.

Douche


Douche - Douchebakken - Inloopdouche

De tijd dat de douche louter als een functioneel toestel werd beschouwd, bedoeld om het vuil van de dag van ons af te spoelen, ligt ver achter ons. Vandaag gaan we onder de douche voor ons plezier, om even tot rust te komen en relaxed aan een nieuwe dag of nacht te beginnen. Nog elke dag worden er nieuwigheden gelanceerd om het wellness-aspect van de douche nog meer te benadrukken.

Hang-wc


Kies voor een hang-wc in het toilet of de badkamer

Door gebruik te maken van een installatiesysteem dat zich achter de wand bevindt, zweeft het toilet als het ware boven de vloer. Dit is niet alleen veel hygiënischer, maar geeft bovendien meteen een opgeruimde en aangename aanblik. Nadat het installatiesysteem is geplaatst, kan het meteen worden afgewerkt en vervolgens naar wens betegeld.

Binnenin is het reservoir uitgerust met een pneumatische mechanisme dat is ontworpen voor langdurig gebruiksgemak en een geruisloze werking.

Een hang-wc in het toilet of de badkamer heeft heel wat voordelen zowel voor als achter de schermen.

Kranen


Wastafelkranen - Bad- en douchekranen - Thermostaten en mengkranen

Kranen zijn de meest gebruikte onderdelen van je badkamer. Daarom is het ook zo belangrijk om veel zorg te besteden aan het kiezen van kranen. Kranen leveren niet alleen water, je keuze zal de totale uitstraling van je badkamer beïnvloeden.

Kranen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, van modern tot klassiek. Chroom is de populairste afwerking omdat het goed past bij alle verschillende stijlen, makkelijk schoon te maken is en licht reflecteert.

Let op dat de kraan een solide metalen kraanlichaam, keramische schijven en een goede chroomlaag heeft. Een goede kraan gaat een leven mee, dus kies een tijdloos model. Goedkoop is duurkoop want hoogstwaarschijnlijk heb je sneller weer een nieuwe kraan nodig. Als je een klein budget hebt, probeer dan op andere dingen te besparen in de badkamer.

Welke stijl van kraan je ook kiest, het is niet alleen het design van de kraan die de uitstraling aan de badkamer geeft, ook de manier van bevestigen heeft heel veel invloed op de functionaliteit en uitstraling.

Veiligheid en water sparen

Temperatuurbegrenzers maken het mogelijk om een maximum temperatuur in te stellen via een intern mechanisme - dit gebeurt tijdens de installatie. Ze besparen energie en bieden extra veiligheid en zijn onontbeerlijk in badkamers die gebruikt worden door kinderen en ouderen.

Om water te sparen kan je een spaarmousseur plaatsen. Dit is niet bij alle kranen mogelijk, dus vraag het vooraf voor je een kraan koopt.