Stofzuigsystemen

Het centraal stofzuigsysteem is de laatste tijd een van de meest opkomende trends, zowel in de nieuwbouwwoningen als in de bestaande woningen. 

De voordelen zijn dan ook enorm t.o.v. de traditionele stofzuiger.  

Je moet niet meer met het snoer en de stofzuiger rond sleuren. Het enige wat je moet doen, is de flexibele slang aan de zuigmond aansluiten en je bent vertrokken.

Het maakt ook zo goed als geen lawaai omdat de motor van het systeem zich niet in dezelfde ruimte bevindt. Meestal is deze in de kelder, de garage of in een bergruimte geinstalleerd. Het stofzuigsysteem zorgt ook voor een gezondere leefomgeving: het stof word een stuk beter weggezogen dan bij gewone stofzuigers omdat de zuigkracht een heel stuk hoger ligt. Bovendien blaast de centrale stofzuiger het microstof rechtstreeks naar buiten zodat je binnen een zuivere omgevingslucht krijgt.  Dit maakt deze oplossing uitermate geschikt voor mensen die allergisch zijn voor stof.

Natuurlijk is een van de belangrijkste voordelen de tijd die je uitspaart door de veel sterkere zuigkracht en het uitsparen van het gesleep van een klassieke stofzuiger, tot 35% tijdswinst is zeker geen overdreven feit waar dan ook nog eens bijkomt dat alles veel grondiger gereinigd is. En er is bijna geen onderhoud aan het systeem: enkel af en toe de opvangbak leegmaken.